The Black Longhorn

Countryclub The Black Longhorn is in 1991 opgericht door een aantal countryliefhebbers. Zij organiseerden dans- en luisteravonden met country orkesten. De naam "Black Longhorn" is bedacht door mede-oprichter Willy van Oorschot, beter bekend als "Big Willy". De eerste country avond vond plaats op 17 augustus 1991 in De Ark in Beek en Donk met een optreden van Misty Blue. In 1994 verhuisde The Black Longhorn naar Zaal Slegers in Lieshout. Helaas is de zaal vanaf 1 april 2008 voor altijd gesloten. In de loop der jaren liep de belangstelling van met name de countrydansers voor live-optredens terug. Vandaar dat we in 2000 ook zijn begonnen met het organiseren van onze Country Dance Party's op CD-muziek. Een jaar later is The Black Longhorn gestart met een eigen dansgroep, inmiddels uitgegroeid tot een grote club enthousiaste liefhebbers van zowel line- als partnerdansen. Op het moment is onze thuis basis  het Dorpshuis in Lieshout 

Door de jaren heen heeft bij The Black Longhorn altijd het accent op het echte COUNTRY gelegen. Dat is en blijft ons handelsmerk, tot grote tevredenheid van onze bezoekers.

The Black Longhorn verzorgt naast de danslessen en de maandelijkse Country Dance Party's ook nog regelmatig dans-demo's en speciale evenementen. Voorbeelden hiervan zijn de dansmiddagen in de openlucht tijdens de braderie en met de kermis en de oudjaarsparty, georganiseerd in samenwerking met de SCDF. Impressies hiervan zijn te vinden op onze fotopagina's.